Wednesday, December 10, 2008

Winter Storm Watch for Clinton, MS

THE NATIONAL WEATHER SERVICE IN JACKSON HAS ISSUED A WINTER STORM WATCH...WHICH IS IN EFFECT FROM LATE TONIGHT THROUGH THURSDAY AFTERNOON.

A LARGE UPPER LEVEL SYSTEM IS EXPECTED TO MOVE ACROSS THE NORTHERN GULF OF MEXICO AND INTO ALABAMA TONIGHT AND TOMORROW. THIS WILL INITIALLY BRING WIDESPREAD RAIN TO THE ARKLAMISS BUT AS THINGS COOL OFF LATE TONIGHT THE RAIN WILL BEGIN TO MIX WITH SNOW. ALONG AND SOUTHEAST OF THE NATCHEZ TRACE RAIN SHOULD START TO CHANGE COMPLETELY OVER TO SNOW EARLY TOMORROW MORNING AND PERSIST THROUGH A GOOD PORTION OF THE DAY. SNOW WILL BE MODERATE AT TIMES LIKELY LEADING TO ACCUMULATIONS EVEN IF THE SURFACE TEMPERATURES ARE STILL A FEW DEGREES ABOVE FREEZING. AT THIS TIME SNOW ACCUMULATIONS OF 1 TO 3 INCHES ARE LIKELY AND THERE IS A GOOD CHANCE THAT A LINE OF HEAVIER SNOW WILL DEVELOP WHICH WOULD LEAD TO GREATER SNOW ACCUMULATIONS.

I was excited when I got this e-mail from the Weather Channel in my inbox this morning. Of course, Eric thinks I'm silly. But I want it to snow. It's so close to Christmas... I could say that I've actually had a "White Christmas". That would be awesome. Anyway, we'll see. It's supposed to be tomorrow sometime. For now, I'll just stay curled up by the fire so I can try to get this cough to go away.

0 comments: